Sain tämän ohjeen Helmililjan Paulalta.
Mahdottoman helppo tehdä, pohja on mehevä ja lapset tykkäsivät kovasti!
Ohjeessa olevan valkosuklaan korvasin m&m-rakeilla, jotka paukautin murskaksi lihanuijalla (perusaseeni keittiössä) :)
Pohja
5 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 1/2 tl soodaa
Sekoita aineet keskenään.
1 tl suolaa
2 ½ dl vettä
200 g margariinia
4 rkl kaakaojauhetta
Kiehauta aineet keskenään ja hetken jäähdyttyään kaada kuivien aineiden joukkoon ja sekoita.
1dl hapanta maitotuotetta
2 munaa
Lisää taikinan joukkoon 1 dl hapanta maitotuotetta eli kermaviiliä, maustamatonta jogurttia tai piimää. Lisää vielä 2 kananmunaa. Sekoita.
Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.
Kuorrute
2 levyä maitosuklaata (Panda)
1 levy valkosuklaata (Panda)
Ripottele maitosuklaan palaset tasaisesti heti uunista otetun kuuman pohjan päälle. Odota, että suklaapalat sulavat ja levitä suklaa tasaiseksi. Pilko veitsellä valkosuklaalevy rouheeksi. Anna piirakan jäähtyä kunnolla, jotta valkosuklaa ei sulaisi. Kun piirakka on jäähtynyt, ripottele valkosuklaarouhe piirakan päälle.
Huom! Piirakka on helpompi leikata paloiksi ennen kuin suklaa on aivan täysin jähmettynyt. Tällöin suklaa ei lohkeile niin pahasti ja paloista tulee siistimpiä.
5 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 1/2 tl soodaa
Sekoita aineet keskenään.
1 tl suolaa
2 ½ dl vettä
200 g margariinia
4 rkl kaakaojauhetta
Kiehauta aineet keskenään ja hetken jäähdyttyään kaada kuivien aineiden joukkoon ja sekoita.
1dl hapanta maitotuotetta
2 munaa
Lisää taikinan joukkoon 1 dl hapanta maitotuotetta eli kermaviiliä, maustamatonta jogurttia tai piimää. Lisää vielä 2 kananmunaa. Sekoita.
Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.
Kuorrute
2 levyä maitosuklaata (Panda)
1 levy valkosuklaata (Panda)
Ripottele maitosuklaan palaset tasaisesti heti uunista otetun kuuman pohjan päälle. Odota, että suklaapalat sulavat ja levitä suklaa tasaiseksi. Pilko veitsellä valkosuklaalevy rouheeksi. Anna piirakan jäähtyä kunnolla, jotta valkosuklaa ei sulaisi. Kun piirakka on jäähtynyt, ripottele valkosuklaarouhe piirakan päälle.
Huom! Piirakka on helpompi leikata paloiksi ennen kuin suklaa on aivan täysin jähmettynyt. Tällöin suklaa ei lohkeile niin pahasti ja paloista tulee siistimpiä.
Nam..hyvää :)
VastaaPoistakuulostaa herkulta!
VastaaPoistaHeti iski himo tähän! :D
VastaaPoista