31.5.2012

Sydänsukat ja potta (?)

Vielä ehtii jämäillä huomiseen asti :)
Sydänsukat valmistuivat jo monta päivää sitten, mutta laiskurina lankojen päättely vei aikansa.. Sukat ovat vauvalahjaksi, lankoina sininen Nalle ja valkoinen Wool. Koko minipienivastasyntynyt. Puikot olivat kolmoset ja lankaa näihin meni 42g.


 

Sitten se potta.
Jämätöissä mukavinta on luovuus. Erilaisten värien ja lankojen sekoittaminen, hätäratkaisut kun lanka loppuukin liian aikaisin ja hassut ideat, jotka syntyvät sitä mukaa kun työ edistyy.

Tämä on siis virkattu kori (Isla tosin luuli sitä myssyksi).
Aloitin virkkauksen koukulla 6 Novitan Kelo -langasta. Virkkasin peruspohjaa, eli lisäsin joka krs 8s, kunnes työssä oli 80s, lopetin lisäykset ja virkkasin vain eteenpäin spiraalina. Sitten loppuikin se Kelo. Pyörittelin käsissäni valkeaa huopasta, ruskeaa mamboa ja vaikka minkänäköistä keränjämää, mutta sitten päädyin vaaleanrusehtavaan Isoveli -lankaan. Jatkoin samalla silmukkamäärällä, mutta pienemmällä koukulla (5). Korista alkoi muotoutua hassu potta, ja ajattelin sitten vielä vääntää kruunuksi sakarareunuksen. Sakarat on tehty niin, että 5kjs, 1ks neljänteen kjs:aan, 1 ½p seuraavaan kjs:aan, 1p seuraavaan kjs:aan ja vielä 1p seuraavaan kjs:aan. Sitten tuosta yläreunan silmukoista jätetään väliin kolme, eli neljänteen ps ja siitä sitten taas uutta sakaraa tekemään.
Koriin meni lankoja 120g.

 






Ja sitten vielä muutama jämäily, jotka esittelen uudestaan kun ne ovat lopullisesti valmiit :)
Virkkasin erilaisista ruskeasävyisistä seiskaveikan kirjolangoista iiison isoäidinneliön, josta aion tehdä sohvalle koristetyynyn. Virkkasin myös Puro -langoista kaksi tablettia, jotka ovat sitten valmiit, kunhan joskus saan ne huovutettua. Mutta niistä lisää sitten. Näihin upposi lankoja 204g.

 

25.5.2012

Kannet ja Kevään kaunein

Hurautin muutamat neuvolakorttikannet :)
Aivan ihania kankaita löytyy nykyään vähän joka putiikista, ja pakkohan niitä on sitten itselle jemmata.. Näistä kankaista olisi tarkoitus joskus myös pieniä kukkaroita ommella, kehyksia ja vetoketjuja on kasat valmiina, mutta se mikä puuttuu, on ylimääräinen aika. Mutta kyllä mie joskus niitäkin väännän.




Ja sitten se Kevään kaunein kukka, miun mielestäni se on kerrottu valkovuokko
Tätä kasvaa meillä pihassa perennapenkeissä ja vähän joka pensaan juuressa isoina mättäinä, todella kaunis ja herkkä kukka. Ja joka kevät yhtä upea. 




Tällä hetkellä pihassa kukkivat eriväriset esikot, niitä löytyy kahta erilaista punaista, paljon keltaista, valkeaa, vaaleanpunaista ja pinkkiä. Ja sitten on myös noita aivan ihania lilan värisiä palloesikoita!






Ja pikkusydänkin on päässyt kukinnan alkuun  






Ja vielä on 3 päivää aikaa osallistua arvontaan ;)
Mukavaa viikonloppua kaikille!



14.5.2012

Sukat kuin kukat

Jämälankasukat kahdesta erisävyisesta seiskaveikan Polkka -langasta.
Koko on noin 38 ja lankaa kului 87g, nämä on neulottu puikoilla nro 3½.
 Kantapäät ovat ristiinvahvistetut, piti kokeilla uutta tekniikkaa. Ihan kivat niistäkin tuli.
Sukista tulee mieleen suloinen kukkakimppu :)








Ja takapiha kukkii päivä päivältä enemmän.
Kuvissa:
sinivuokkoja,
keltainen narsissi,
kevätkaihonkukkaa,
valkovuokkoja ja linnunsilmää,
kaksi kaunokaista,
sinisiä skilloja,
krookukset.




















3.5.2012

Sateenkaarimatto

Ihana matto loistaa kaikissa sateenkaaren väreissä!
Melkein korillinen jämälankanöttösiä upposi tähän pehmeään mattoon.
Matto on virkattu Novitan Samos -langoista kaksinkertaisella langalla, joista toinen oli aina vaaleanpunainen/beige/valkea ja toinen sitten värikkäämpi.
 Halkaisija on 70cm ja lankaa tähän upposi 455g. Matto on virkattu koukulla 6.
Laittaisin tämän vessan lattialle, jos raaskisin. Ahti meinaa olla vähän suurpiirteinen siinä kopissa, joten mattoja pestään aika usein..