29.11.2011

Myrtit

Neuloin lapaset (taas) Islalle, jota myös Myrtiksi sanotaan. Tai mie sanon, kun olisin sen tahtonut toiseksi nimeksi, mutta mies ei nimelle oikein lämmennyt. Mutta meidän pikkuinen Myrtti tuo neiti silti on :) Olkoon se sitten lempinimi.

Lähdin tekemään lapasia niin, että ensin valitsin langat. Tahdoin käyttää ranteeseen raitaa ja kämmenosaan yksiväristä. Tahdoin ranteen raidat pituussuuntaan, joten neuloin 20 silmukalla ainaoikeaa 52krs, sitten päättelin ja poimin 28s toisesta reunasta. Niillä sitten neuloin loput lapasesta ihan tavallisesti, peukalokiilalla ja leveällä nauhakavennuksella. Koko on noin 90cm, ja miun mielestä näistä tuli ihan supernätit lapaset :) Lankoina siis seiskaveikkaa raitana ja yksivärisenä. Ainaoikeinneule tuossa ranteessa antaa myös kivasti joustoa puettaessa, mutta pysyy silti napakasti päällä.











27.11.2011

Angry birds -kakku

Kummipojan synttärikakku, toiveena oli tuo punainen Angry bird :)
Sienikakkupohja, väleissä vadelmamarmeladia ja suklaa-vispi-tuorejuusto-seosta. Pursotukset ovat kaakaolla värjättyä flora vispiä. Koristeet marsipaania ja sokerimassaa.




Sitten vielä kuvapäivitykset mun murusista <3
Viikko on mennyt sairastaessa. Ella on ollut kuumeessa alkuviikon, sitten oli hetki väliä ja nyt Isla kuumeilee. Ahdilla on myös yskää ja lämpöä. Kävin juuri apteekista hakemassa lisää troppeja, jospa alkaisi helpottamaan. Mutta aina pitää jotain positiivistakin löytää; lapset ovat ensimmäistä kertaa kipeänä tänä syksynä! Pitkälle selvittiin ilman flunssia :)








17.11.2011

Lapaset Islalle

No nyt on Islallakin uudet lapaset :)
Lankana Austermann step, puikot nro 3 ja ohje omasta päästä.
Näiden koko on varmaankin noin 90cm.

Pakko sanoa, että vaikka en yleensä pidä punaisesta väristä erityisen paljon, tämä lanka on melkein täydellistä väreiltään. Ja sitä jäi vielä paljon, joten sukat teen siitä sitten jossain vaiheessa. Kun ne sata muuta mielessä olevaa projektia on ensin tehty.. Kaipaan ehdottomasti lisää aikaa käsitöille :)









Sitten sen verran supinaa tekeillä olevasta työstä, että olen koukussa koukkuamiseen :D Ja lapasia on nyt tulossa useammatkin. Ja vielä kaipaan vinkkejä TISKIRÄTTEIHIN, mitkä langat sopivat niihin parhaiten ja mitäs kivoja malleja tiedätte? Rätteja ajattelin neuloa keittiöön, eli langan täytyy olla nopeasti kuivuvaa.

13.11.2011

Hirveä kakku

Mukavaa Isäinpäivää!

Tämä kakku viedään mukanamme oman isäni luo, kun lähdemme illalla sinne hirvikeitolle herkuttelemaan. Kakussa on suklaakakkupohja, välissä mansikkahilloa ja mansikkakermaa, päällä kermavaahtoa ja sokerimassaa, sivuilla kaakaolla värjättyä kermavaahtoa. Hirvikoriste on marsipaania, jota myös värjäilin kaakaojauheella :) Alunperin hirven alle piti tulla ihan valkea sokerimassapinta, mutta sitä olikin niin pieni pala jäljellä, ettei riittänyt. Sekoitin siihen sitten vaaleanpunaista massaa, tuli kiva marmoripintakin ihan vähän vahingossa :)







10.11.2011

Krassi, Lakka, Anemone

Kolmet lastensukat.
Näistä kahdet valmistuivat jo sukkasadon aikaan lokakuun puolella, mutta en ehtinyt niitä päivittämään sinne tai tänne. Kolmannet sain valmiiksi tänään. Nämä menevät kaverini tytöille.

Lankoina Novita Nallen krassi, lakka ja anemone.
Puikot 3.



Krassi (28):


Lakka (29):


Anemone (30):



Sitten vielä kuva ihanuudesta, jonka sain tiistaina ja jonka kanssa aika on sitten vierähtänytkin.. Ihan perusjärkkäri, kevyt ja näppärä, miulle juuri Se Oikea :)


Söpö, eikö totta?