31.5.2012

Sydänsukat ja potta (?)

Vielä ehtii jämäillä huomiseen asti :)
Sydänsukat valmistuivat jo monta päivää sitten, mutta laiskurina lankojen päättely vei aikansa.. Sukat ovat vauvalahjaksi, lankoina sininen Nalle ja valkoinen Wool. Koko minipienivastasyntynyt. Puikot olivat kolmoset ja lankaa näihin meni 42g.


 

Sitten se potta.
Jämätöissä mukavinta on luovuus. Erilaisten värien ja lankojen sekoittaminen, hätäratkaisut kun lanka loppuukin liian aikaisin ja hassut ideat, jotka syntyvät sitä mukaa kun työ edistyy.

Tämä on siis virkattu kori (Isla tosin luuli sitä myssyksi).
Aloitin virkkauksen koukulla 6 Novitan Kelo -langasta. Virkkasin peruspohjaa, eli lisäsin joka krs 8s, kunnes työssä oli 80s, lopetin lisäykset ja virkkasin vain eteenpäin spiraalina. Sitten loppuikin se Kelo. Pyörittelin käsissäni valkeaa huopasta, ruskeaa mamboa ja vaikka minkänäköistä keränjämää, mutta sitten päädyin vaaleanrusehtavaan Isoveli -lankaan. Jatkoin samalla silmukkamäärällä, mutta pienemmällä koukulla (5). Korista alkoi muotoutua hassu potta, ja ajattelin sitten vielä vääntää kruunuksi sakarareunuksen. Sakarat on tehty niin, että 5kjs, 1ks neljänteen kjs:aan, 1 ½p seuraavaan kjs:aan, 1p seuraavaan kjs:aan ja vielä 1p seuraavaan kjs:aan. Sitten tuosta yläreunan silmukoista jätetään väliin kolme, eli neljänteen ps ja siitä sitten taas uutta sakaraa tekemään.
Koriin meni lankoja 120g.

 


Ja sitten vielä muutama jämäily, jotka esittelen uudestaan kun ne ovat lopullisesti valmiit :)
Virkkasin erilaisista ruskeasävyisistä seiskaveikan kirjolangoista iiison isoäidinneliön, josta aion tehdä sohvalle koristetyynyn. Virkkasin myös Puro -langoista kaksi tablettia, jotka ovat sitten valmiit, kunhan joskus saan ne huovutettua. Mutta niistä lisää sitten. Näihin upposi lankoja 204g.

 

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi ♥