20.2.2013

Servetistä penaali

Kaikenlaisia aineita sitä nykyään onkin! Napkin Podge-mönjällä paperiservetti muuttuu kankaaksi. Pohjalle laitetaan puuvillakangas, johon sivellään ainetta ja siihen päälle servetti, johon sivellään myös samaa ainetta. Annetaan kuivua ja tuloksena uniikki kangas. Ja tästä kankaasta miun piti saada ehdottomasti penaali me&i-kutsuille mukaan.


Kankaasta tulee aika jäykkää, joten ommellessa kaikki paksut kohdat olivat hieman haastavia. Seuraava penaali kannattaa tehdä ehkä hieman eri mallilla, sillä nuo yläkulmat eivät sitten paksuudesta johtuen kääntyneet kunnolla. Mutta ihana tää silti on!


Penaalissa on valkea puuvillavuori ja kaksi vetskaria ihan vain siitä syystä, ettei miulla ollut yhtä pitkää ja kaapista löytyi 40(!!!) pikkuvetskaria. Joskus vissiin olen niitä jemmannut, edullisesti kun olen saanut..


Iso kiitos käsityöpiirin opettajalle, joka tiesi miten serveteistä tehdään kangasta, ja joka neuvoi penaalin teossa melkeinpä kädestä pitäen. Miulle on aina kaikki vetoketjuompelut vähän haastavia ja jonkinlaisia logiikkaongelmia pussukoiden teossa, mutta tää oli ihan helppo sitten kun sen hoksas.


Tässä vielä tuo ihmeaine ja yli jäänyt kangaspala:


12 kommenttia:

 1. Onpa hauska&hieno! :) eli siihen laitetaan ihan servetin kaikki kerrokset, että ei irroteta vain päällimmäistä ohkaista paperia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kaikkia kerroksia, vain se päällimmäinen, missä kuvio on :)

   Poista
 2. Onpa hauska&hieno! :) eli siihen laitetaan ihan servetin kaikki kerrokset, että ei irroteta vain päällimmäistä ohkaista paperia?

  VastaaPoista
 3. Onpa hauska&hieno! :) eli siihen laitetaan ihan servetin kaikki kerrokset, että ei irroteta vain päällimmäistä ohkaista paperia?

  VastaaPoista
 4. Ompas ihme ainetta.. mielenkiintoista.
  Kaunis penaali

  VastaaPoista
 5. Ihana servetti = kangas!
  Saako tuota ainetta esim. Sinellistä?
  Tuosta taitaa tulla seuraava askartelukokeiluni?

  VastaaPoista
 6. Tulipa kiva ja sopivasti keväiset värit! :) En ole ennen kuullut moisesta tökötistä, joten kiitos valistuksesta. Logiikkapulmat ompeluhommissa kuulostaa kyllä ihmeen tutuilta...

  VastaaPoista
 7. Mainio idea! Tollasta voisikin joskus kokeilla. Kuosi sopii niin täydellisesti meandi -kutsuille. :)

  VastaaPoista
 8. Aivan mahtava idea! Kiitos jakamisesta. Mistä tuota tököttiä saa? nopealla tuttujen nettikauppojen selaamisella, en löytäny ollenkaan! :( Ihana blogi! Liityin lukijaksi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en tiedä, mistä tämä purkki on peräisin (kässäopelta ostin), mutta nopsalla googlettamisella hobby point -nimisestä paikasta pitäisi löytyä :)

   Poista
 9. Enpä ole kuullut moisesta aineesta, mutta tuli superhieno tulos :)

  VastaaPoista
 10. Hauska ja kaunis todella!
  Vetskarikin hauska, ei siis ihme että halusit heti käyttöön.
  Niin minäkin olisin halunnut :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥