8.10.2012

Ristiäisherkkuja

Lauantaina vietettiin pienen suloisen vauvan ristiäisiä, hän seikkailikin jo edellisessä postauksessa mallina :) Tein ristiäisiin voileipäkakut, cookie popsit sekä kuorrutin, pursotin ja koristelin äitini leipoman kakun. Ihan kaikkia koristeita en päässyt tekemään ja paikoilleen laittamaan, koska nimi oli salaisuus ja sankarin äiti viimeisteli kakun katseilta salassa :)
 


Ohje cookie popseihin löytyy täältä :) Vauvan isosisko sai auttaa koristelussa.


 
 Voileipäkakkuja tein yhteensä 4; 2 tavallista, yhden gluteenittoman ja yhden kananmunattoman minikakun.
Tässäpä ohje tuohon tavalliseen:

Nipin Voileipäkakku

‎2-3 pussia paahtoleipäviipaleita (tummia ja vaaleita)

Täyte1:
  400g palvikinkkua
200g ruohosipulituorejuustoa
200g kermaviiliä
½ tuubia majoneesia
1 punainen paprika
100g juustoraastetta

Täyte2:
 5 keitettyä kananmunaa
300g raejuustoa
100g Oivariinia

Leipien kostutukseen maitoa

Vuoraa kelmulla halk. 26cm irtopohjavuoka. Leikkaa paahtoleivänpaloista kuoret pois ja asettele pohjalle tasaiseksi levyksi, pienet raot eivät haittaa. Kostuta leipäkerros aina reippaasti maidolla. Kokoa kakku tässä järjestyksessä:

Tumma leipäkerros - puolet täytteestä 1 – vaalea leipäkerros – täyte 2 – vaalea leipäkerros – loput täytteestä 1 – tumma leipäkerros

Peitä kakun päällyskin kelmulla ja laita jääkaappiin yöksi muhimaan. Kumoa kakku seuraavana päivänä ja päällystä tuorejuustolla (400g), koristele salaatilla, kurkulla, paprikalla, kirsikkatomaateilla ynnä muilla oman mielesi mukaan :)


4 kommenttia:

  1. Hih, melkein nimikaimat on ystäväsi poika ja meän poika, joka on Onni Lauri Eemeli :)

    VastaaPoista
  2. Oi mikä kattaus, namnam!

    VastaaPoista
  3. oi oi... herkullisen näköisiä, oot taitava kakun tekijä!!

    VastaaPoista
  4. Ihan mielettömiä! Kiitos näistä ohjeista. Itse en ole koskaan tehnyt voileipäkakkua, ja tekisi mieli kokeilla seuraaviin kemuihin :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥