25.7.2011

Kukkaa pukkaa..

..vähän joka kolosta :) Viime viikon sairaalareissun takia piha jäi täysin hoitamatta, ainoastaan ruukut ja amppelit kävin illalla myöhään kastelemassa. Joten ens alkuun leikkasin ruohon, ja johan näytti vähän paremmalta. Ja jos kattelee vähäsen suurpiirteisesti sumuisin silmin, niin rikkaruohoja ei huomaa juur lainkaan.. Kunhan tuo maa tuosta vähän kuivaa, niin sitten se on vaan otettava hara kauniisti käteen ja alettava kitkemään. Eipä siinä, mukavaa puuhaa kun alkuun pääsee, ja näkeehän siinäkin heti työnsä jäljen kun piha siistiytyy.

Viikon aikana olivat useat perennat myös aloittaneet kukintansa, ja itse kasvatetut taimetkin alkavat pukata sitä kukkaa ihan urakalla. Kesässä ehkä ihaninta on juuri se odottaminen, nuppujen seuraaminen ja se ilo, kun nuppu viimein aukeaa loistoonsa. Ja sitten Ahti käy napsaisemassa kukan ja tuo äidille.. Tästähän on useaan kertaan juteltu ja yleensä kukat saavat olla rauhassa, mutta jos mie nypin kukkia niin Ahti tekee samaa perässä, tosin hän ei nypi kuihtuneita vaan niitä kaikista komeimpia. Huh, ainahan se vähän riipaisee, mutta onneksi noita kukkia tuolla pihalla riittää.. :)

Tässä aivan ihana yhdistelmä, valkea kiiltoleimu ja takana väriminttu:


Vuorikaunokki:Vanha syysleimukin aloittelee kukintaansa:Kukontöyhtö ja takana kelloköynnös:Itse kasvatetut mustasilmäsusannatkin kukkivat:Ja vielä hempeää vaaleanpunaista;
nepalinhanhikki, itse kasvatettu asteri ja joku pörriäinen,
äitini kasvattama tsinnia ja niin hempukka pelargoni.


1 kommentti:

  1. Hyvä, että olette sairaalasta päässeet ja potilas voi paremmin. Aina nuo äidin sydäntä koettelee.
    Kauniita kukkia :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥