UWA nro 12 on valmis, raikkaat raitalapaset seiskaveikasta.
Kerrankin edes YRITIN tuhota lankavarastojani.. ;)
Koko on miun kätteen sopiva ja puikkoina 3½ ja kilisevät.
Myös Uwa nro 2 eli minipalmikkolapaset Isoveljestä ovat valmiit, mutta ne lojuvat vielä hetken kansalaisopiston vitriinissä näytillä. Niistä sitten myöhemmin lisää.
Ja sitten siihen Mehevään mutakakkuun. Se on maidoton ja gluteeniton, jotta Islakin pääsi kakkua maistamaan. Miun makuun kakku on aivan liian suklainen, mutta lapset tykkää, ja paljon. Kun kysyin, että miksi, niin vastaus oli 'koska se maistuu suklaalta'. Yksinkertaista ;)
Ohjeen löysin täältä. Muokkasin sitä vielä maidottomaksi.
Mutakakku
6 kananmunaa
2 dl sokeria
100 gr sinistä Keijua
300 gr tummaa suklaata (brunberg)
Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Sulata voi, siirrä kattila pois liedeltä ja sulata suklaa voin mukaan. Vaahdota keltuaiset sokerin kanssa ja valkuaiset itsekseen. Yhdistä vähän jäähtynyt suklaa-voiseos keltuaisvaahtoon ja sekoita hyvin mukaan 1/3 valkuaisvaahdosta. Nostele loppu valkuaisvaahto taikinan sekaan (saa jäädä vaaleita rantuja). Vuoraa irtopohjavuoka (halk. 24cm)leivinpaperilla ja voitele reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin 15-20 min. Jos haluat sisuksesta hiukan tiiviimpää, laske 15 minuutin jälkeen uunin lämpötilaa 150 asteeseen ja anna kakun olla vielä 10 min. Kakku kyllä jähmettyy jonkun verran myös jäähtyessään. Nauti vaniljavaahdon tai jäätelön kera. Isla nautiskeli oman annoksensa tofujäätelön kanssa :)
2 dl sokeria
100 gr sinistä Keijua
300 gr tummaa suklaata (brunberg)
Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Sulata voi, siirrä kattila pois liedeltä ja sulata suklaa voin mukaan. Vaahdota keltuaiset sokerin kanssa ja valkuaiset itsekseen. Yhdistä vähän jäähtynyt suklaa-voiseos keltuaisvaahtoon ja sekoita hyvin mukaan 1/3 valkuaisvaahdosta. Nostele loppu valkuaisvaahto taikinan sekaan (saa jäädä vaaleita rantuja). Vuoraa irtopohjavuoka (halk. 24cm)leivinpaperilla ja voitele reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin 15-20 min. Jos haluat sisuksesta hiukan tiiviimpää, laske 15 minuutin jälkeen uunin lämpötilaa 150 asteeseen ja anna kakun olla vielä 10 min. Kakku kyllä jähmettyy jonkun verran myös jäähtyessään. Nauti vaniljavaahdon tai jäätelön kera. Isla nautiskeli oman annoksensa tofujäätelön kanssa :)
On kyllä raikkaa raidat, kauniit. Mutakakku on myös minusta liian suklainen. Mutta kyllähän se jätskin kans menee:)
VastaaPoistaNam, ja lapasten värikin sopii mutakakun väriin!
VastaaPoistaKauniit lapaset! Ja kiitos ohjeesta mutakakkuun!
VastaaPoistaTosi kivat lapaset noista väreistä ♥
VastaaPoistaKivan pirtsakat raitalapaset.
VastaaPoistaNam... mutakakkua :)
Kivan väriset lapaset :)
VastaaPoistaRaikkaat tosiaan.
Onpas ihanan väriset lapaset!
VastaaPoistaHerkullisen näköinen kakku! Ja ihanan pirteät lapaset :) -Sny
VastaaPoista